Åre

Wild honey

VINTERÄVENTYR - KVINNLIGT LEDARSKAP - ÄVENTYRSYOGA

14-18 MARS 2018

Häng med till magiska Åre och dess snötäckta toppar där vi under en långweekend kommer lära oss massor om friluftsliv, yoga tillsammans, andas iskall luft, coachas med fokus på personlig utveckling, laga mat över öppen eld, lära oss tälta mysigt och bekvämt, och turskida över det vackra vinterlandskapet.

Med Wild honey vill vi uppmuntra och inspirera dig att våga tänja dina gränser och utmana dina föreställningar om vad som är möjligt. Denna resa är som enbart för dig som kallar dig tjej eller kvinna, och är designad för dig som vill ut men känner att du saknar kunskapen, prylarna eller vännerna. Eller för dig som bara vill ha en sjukt rolig långhelg på fjället med andra dreamers, darers, doers!ladies only
Det finns en prestationskultur inom outdoorvärlden som exkluderar och hindrar många kvinnor från att ta första steget och från att hitta ett sammanhang som behövs för att utveckla sin passion. Denna kultur vill vi städa bort och istället starta ett inkluderande och tillåtande uteliv. I Åre vill vi ge dig kunskapen och tryggheten som du behöver för att ta för dig och bege dig ut i naturen mer - både själv och tillsammans med andra kvinnor och män.


vinteräventyr
Att vakna upp i ett tält omgivet av vita vidder är något av det mäktigaste och mysigate som finns! Men att bara ge sig ut i naturen kan ibland kännas svårt, och att då ge sig ut i naturen mitt i vintern - och BO där - kan då nästan kännas omöjligt. Hur klär man sig? Hur gör man för att inte frysa? Hur trygg och säker kan jag känna mig? Vad äter man? Hur sätter man upp tältet i snö? Och hur gör man om man aldrig ens stått på ett par skidor?
Vår vinterguide Kajsa har spenderat de senaste åren i tält, fjäll och arktiska miljöer, hon är diplomerad äventyrare, examinerad vildmarks- och äventyrsguide, fjälledare enligt Fjälledarnormen och har sjukvårdsutbildning för terräng. Hon kommer med andra ord guida dig tryggt och säkert över fjället och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper, tips och tricks för att du ska känna dig trygg och bekväm i att ge dig ut även mitt i vintern - och fullkomligt njuta av det!

UPPLÄGG

På schemat står turskida över fjället, yoga i olika former, bastu och snöbad, göra eld med eldstål, boende på fjället (i tält för dem som vill), matlagning över öppen eld, coachning med fokus på personlig utveckling, lära sig hantera en morakniv, magisk vegetarisk mat och nya vänner. Vi kommer att hålla till i och utanför Åre, vår favoritplats på jorden (typ), i alla fall definitivt en av Sveriges vackrare platser och ett av våra hem. Många förknippar det med utförsåkning och afterski, men utbudet av aktiviteter begränsas bara av fantasin. Landskapet bortom skidbackarna är så värt att uppleva!

Förra årets tur var, vad vi vill kalla det, ren magi. Det finns nog inget bättre än att dela vår passion för natur och äventyr, och samtidigt skapa ett forum för andra där de får fyllas på med ny energi, känna sig levande och i till viss del även få uppleva sina drömmar. Se bilderna från 2017 här!

"Hörrni, i vanliga fall hade jag satt mig på ett fik och jobbat i väntan på tåget hem,
men nu ska mitt 3.0-jag faktiskt hyra ett par skidor och ge mig ut i backen där jag får känna mig levande!"

- glad och energifylld gäst efter Darling be adventurous, mars 2017

Resa & boende

Precis som förra året, kommer vi hålla basen för första och sista dagen precis vid Ristafallet, en mil utanför Åre, med vacker natur utanför dörren och ett av Sveriges mest välkända vattenfall. Här bor vi tillsammans i ett stort hus för att kunna förbereda oss för fjället i lugn och ro innan vi ger oss av. Under fjällturen kommer vi ta oss ut till Lyckans Läger där vi sätter upp våra tält och bonar in oss mysigt för att njuta av Åres natur på riktigt. Hit tar vi oss på turskidor som ni får låna av oss om ni inte har egna, och har ni aldrig stått på ett par turskidor innan så kommer ni tycka det är enkelt när vi tar oss tillbaks därifrån! Väl där belönas vi med bastu, god mat, vackert fjäll och kanske en och annan överraskning. Här sover vi naturnära i tält eller i små enkla fjällstugor.

Vi kan inte styra över väder och temperaturer, men på fjället finns det alltid en backupplan så oavsett omständigheter så ses vi den 14e kl 17:00 inne i Åre by, och vi vinkar hejdå den 18e kl 12:00.

PRIS 7490kr


RESEINFO


ingår:

Boende i hus och i tält
Alla aktiviteter alla dagar
Alla måltider alla dagar
Lån av friluftskök
Coaching
Yoga för äventyrare
Fotokunskap
Matlagningskurs för fjällturer
Turskidor (bara om du inte har egna)
Utbildad fjällguide


ingår inte:

Resa till Åre
Försäkring
Snacks och extra energi
Hyra av extra utrustning


bra att veta


packa ner detta:

Varm sovsäck och varmt liggunderlag, vandringsryggsäck (60L+), varma kläder, extra underställ, goggles/solglasögon, solskyddsfaktor, personliga hygienartiklar och mediciner. Saknar du något så hjälper vi dig gärna att hyra utrustning av våra vänner på Rent-A-Plagg och Houdini!


ta sig hit:

För den som vill boka redan nu så ses vi den kl 17 den 14e och vinkar hejdå kl 12 den 18e mars (mer info kommer i välkomstbrevet som du får när du bokat och betalat). Det går tåg flera gånger om dagen och även nattåg är ett bra alternativ. Bokar du redan idag så har SJ tågbiljetter den 14e mars utan byten för 195kr, just sayin'!

Flyget landar i Östersund (men tänk på att det kanske inte alltid lönar sig i vare sig pris eller tid, och framför allt inte för miljöns skull) och därifrån löser du transporten själv.

boka


FULLBOKAT! (0/9 platser kvar)

Du bokar genom att skicka ett mail till hello@adventurestories.se som du märker med "BOKA ÅRE". Din plats reserveras inte förrän vi fått 50% av totala priset, alltså 3745kr, som du swishar till 0702 653 881 eller skickar till ICA-banken 9272-7112327. Resterande belopp vill vi ha senast 30 dagar före avfärd, alltså 12e februari.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i schemat samt förbehåller oss rätten att ställa in eller skjuta upp resan vid för få deltagare eller andra oförutsedda händelser.

mer om bokningen