BLIDÖ

Mise en placeUTOMHUSMATLAGNING - YOGA -SUSHISKOLA

13 - 15 september


Låt oss omfamna sensommaren tillsammans i ett drömmigt hus med närhet till naturen på Blidö. Helgen kommer alltså att innehålla allt det där man gillar fast inte kanske har kunskap om. Som inläggningar, fermenteringar, utomhusmatlagning och sist men inte minst en sushikurs av sushidrottningen själv, Frida Ronge. Som grädde på moset avslutar vi denna magiska med yoga hos Sofia Sori på Yogashala Blidö.

Eftersom vi älskar mat lika mycket som äventyr så gör vi nu en helt ny grej, ett matlagningsretreat. Har du hört något mer magiskt?

Iden bakom den här sensommar helgen föddes efter en tidig ostron och vin frukost en sådär drömmig morgon i Biarritz saluhall. I Frankrike finns oändligt med fina konserver och vi vill med denna helgen ta vara på det fina Sverige har erbjudit oss från skog och mark under sommaren med kanske en av dem äldsta matlagnings teknikerna som finns.

Vi kommer att hålla till på den pittoreska ön Blidö utanför Stockholm i ett hus med anor från 1905 och bara 300m till morgondoppet aka havet. Med oss har vi en av Sveriges bästa matlagare, Frida Ronge som kommer att dela med sig av allt hon vet om mat. Så helgen kommer alltså att innehålla allt det där man gillar fast inte kanske har kunskap om. Som inläggningar, fermenteringar, utomhusmatlagning och sist men inte minst en sushikurs av sushidrottningen själv, Frida Ronge.

Vi kommer även att bryta av matlagningen med skogspromenader, bastu, kvällsdopp och på söndagen ta oss till Sofia Soris magiska shala på samma ö (@yogashalablidö) för att köra ett 75 minuters Ashtanga pass.

UPPLÄGG

FREDAG
Ankomst till Blidö
Matlagningskurs inläggningar och fermenteringar
Middag
Bastu och sängfösare


LÖRDAG
Frukost
Fortsättning av matlagningskurs inläggningar och fermenteringar
Vildplockat och utomhusmatlagning
Sushiskola
Livets sushimiddag


SÖNDAG
Yoga med Sofia Sori på Yogashala Blidö
Brunch
Färdigställning av era burkarna med fermenteringar osv


FRIDA RONGE

Frida Ronge är en av Sveriges mest lysande kockstjärnor.
Hon brinner för hållbarhet, älskar att laga mat utomhus och hennes signum är japanska rätter fast på svenska råvaror .

Frida har tidigare jobbat på prisbelönade sushi-restaurangen Råkultur i Stockholm och drivit restaurangen vRå.
Nu har Frida fått en ännu större kockkostym och har blivit handplockad av hotellmagnaten Petter Stordalen för att driva och vara kreativ ledare på Restaurang Tak i Stockholm.

Ni hör ju, listan kan göras lång men vi avslutar med att säga Frida är ett kreativt geni i köket och vi är så stolta över att få ha henne med på denna magiska helgen.

Pris: 4300 kr


RESEINFO


ingår:

Boende i magiskt hus på Blidö
Matlagningskurs fermentering, syltning, pickling
5 burkar med fermenteringar etc att ta med hem efter helgen
Sushiskola (vegetarisk/fisk/skaldjur)
Alla måltider
1 yoga sessioner Sofia Sori på Yogashalablidö
Redigerade bilder från helgen

ingår inte:

Resa till Blidö
Snacks och extra energi

bra att veta


packa ner detta:

5 stycken burkar att använda till sina fermenteringar/picklingar, yogakläder, handduk, badkläder, regnkläder, vattenflaska, tallrik & bestick för utomhusbruk

ta sig hit:

Blidö ligger cirka 2 timmar norr om Stockholm. Du kan ta dig hit med bil, buss eller med båt. Huset ligger på Österbåtsvägen 300 meter från havet. Vi kommer att koppla ihop de som kommer i en grupp så ni kan samåka i bilar men fungerar lika bra att ta sig hit kommunalt och då tar det cirka 2,5h.


9/10 PLATSER

Du bokar genom att skicka ett mail till hello@adventurestories.se som du märker med "BOKA BLIDÖ". Du kommer då få ett mail med en faktura och din plats reserveras inte förrän vi fått betalningen, alltså 4300kr.

Veckan innan kommer ett mail med mer info. Vi reserverar oss för eventuella förändringar i schemat samt förbehåller oss rätten att ställa in eller skjuta upp resan vid för få deltagare eller andra oförutsedda händelser.

SEE YOU