ISLAND

Explore IcelandÄVENTYR - FOTOWORKSHOP - ROADTRIP

18 - 24 juni


Hold your horses och släng dig på bokningsknappen för denna resan går till magiska Island! Under fem dagar kommer vi upptäcka allt som är värt att upptäckas. Tillsammans roadtrippar vi över ön, badar i varma källor, tältar vid storslagna vattenfall, fotar i massor med vår favoritfotograf och fotocoach Agnes Maltesdotter, lagar mat över öppen eld, upplever midnattssolen och är med om ett äventyr vi och ni aldrig kommer glömma.

Har du längre drömt om Island men inte kommit iväg?

Tänkt att det vore kul att roadtrippa på de slingriga vägarna, se de kolsvarta vulkanstränderna, förundras över hur stort ett vattenfall kan kännas, fota landskap från något som ser ut som en annan planet, leva dag och natt i en stickad tröja, lära dig mer om hur man sätter upp ett tält trots att vinden pinar i ansiktet och det i praktiken känns omöjligt?

Ehhh, jaa! Då ska du hänga på oss för denna resa kommer inte bara bjuda på vackra vyer och magiska vattenfall (som om det inte vore nog), du kommer också åka hem med ett helt bagage med ny kunskap om tältning, hur man packar för att snabbt få upp sina grejer i en storm, vegetariskt matlagning på stormkök, motivations-hacks och en handfull nya vänner. Och som toppen av toppen, du kommer även få verktyg till att utveckla ditt fotograferande till nya höjder!

UPPLÄGG

Island är magiskt! Vi utgår från nordvästra Island, närmare bestämt Olofsfjorden. Vårt basecamp är ett hus från 1900-talet placerat framför ett av Islands mest omtalade surfspots långt ifrån allt vad civilisation heter. Dagarna kommer att anpassas efter vädret så vi kan inte ge er något exakt schema, men det är väl lite hela grejen med ett äventyr - så förbered er på det oförutsägbara.

Vi kommer försöka se stora delar av den västra delen av Island, såklart många vattenfall, neverending svarta stränder, varma källor och midnattssol. Vi kommer fota, hika, longboarda, laga massor av vegetariskt mat och tälta under en sol som aldrig når horisonten.

FOTOWORKSHOP

I ett rum där Stockholm kändes för litet och naturen för långt bort, drog Agnes på sig ryggsäcken och visste att hon ville se hela världen direkt efter skolan. I långa stunder blev kameran hennes bästa vän, och på den vägen är det. Nu jobbar Agnes heltid med det hon älskar mest av allt - fotografi. Agnes är en av Sveriges just nu mest omtalade lifestylefotografer och många känner henne vid namnet Undanflykter .
Under vårt magiska islandsäventyr kommer hon hålla i 3 fotoworkshops.

Till att börja med kommer hon gå igenom kameran efter era förkunskaper att utforma fotokursen.
Tillsammans utvecklar och utmanar ni ert sätt att se på en miljö och hitta vad som gör ett motiv till en bra lifestylebild.
Hon kommer prata om hur hon ser på omgivningar, hur hon väljer vinklar och motiv, och självklart snacka massvis om ljusförhållanden.
Sista workshopen kommer handla om hur man tänker när man redigerar sina bilder, hur Lightroom funkar och hur man tänker när man skapar sina egna presets.

1. Iso, bländare, slutare och hur tänker man när man komponerar en bild och hur man jobbar med naturligt ljus
2.Landskapsfotografi, storytelling och fotokurs utomhus
3. Lightroom, hur man skapar presets och hur Agnes redigerar sina bilder


Jag längtar efter er, vi ses på Island!
//Agnes

RESA & BOENDE

Vi utgår från nordvästra Island, närmare bestämt Kleifar, utanför Olofsjorden .
Vårt basecamp är ett hus från 1900-talet placerat framför ett av Islands mest omtalade surfspots långt ifrån allt vad civilisation heter. Boendet har ingen dusch (YAAAY!) så vi kommer göra precis så som man gjorde på 1900-talet och duscha i närmaste badhall.

Huset ligger cirka 5h från Reykjavík (till vilket många av er förmodligen tar er). Vi hämtar upp er där kl.12.00 den 18e juni för att sen gemensamt roadtrippa upp till Kleifar och såklart stanna på vägen dit för lunch, vattenfall och vyer. Allt gott har ett slut och kl.14.00 den 24 juni är vi åter på Reykjavík flygplats.

13990kr


RESEINFO


ingår:

Boende i hus vid Olofsfjorden
Roadtrip på Island
Alla aktiviteter
Alla måltider och lån av gaskök
Lån av tält under tältnätter
3 fotoworkshops med Agnes Maltesdotter
Introkurs i longboard (skate)
Workshop "laga vegetarisk mat på stormkök"
Motivationscoaching
Utbildad fjälledare och expeditionsguide
Redigerade bilder från resan
Transport till och från Reykjavik

ingår inte:

Resa till Island
Försäkring
Snacks och extra energi

bra att veta


packa ner detta:

Vattenflaska (gärna kokvattentålig såsom Nalgene), mugg/kåsa, tallrik och bestick för utomhusbruk, pannlampa, hygienartiklar, handduk/badkläder, sängkläder/sovsäck, inneskor, solglasögon, regnkläder, underställ, kläder att hika i, varm jacka, kamera, solskyddsfaktor, ögonmask, öronproppar, kängor, fingervantar, ryggsäck för vandring (60-70L), mössa och first aid kit.

Precis som vanligt, klä er efter väder och vind. Tänk på att vädret kan skifta väldigt snabbt och det kan gå från solsken till storm på några minuter.


ta sig hit:

Det finns lite olika sätt att ta sig till Island, lättast och billigast är att flyga med WOW. Vi kommer att hämta upp alla på Reykjaviks flygplats kl. 12:00 den 18e och lämna kl.14.00 den 24e juni. Vill ni även göra resan till ett äventyr gör ni som vi och tar båten från Jylland över Färöarna till Island ( http://www.smyrilline.se).


FULLBOKAT

Du bokar genom att skicka ett mail till hello@adventurestories.se som du märker med "BOKA ISLAND". Din plats reserveras inte förrän vi fått bokningsavgiften på 1000kr och denna betalas via faktura från oss. Resterande belopp vill vi ha senast 30 dagar före avfärd, alltså 19 maj.

Mer info

SEE YOU