LOFOTEN

Way up north

EXPEDITION - ÄVENTYRSTRÄNA I MIDNATTSSOLEN - SURFA I ARKTISKA VATTEN

13-17 JUNI 2018

Under 5 dagar kommer vi utforska Lofoten och dess magiska höjder, fjordar och löjligt vackra natur. Vi kommer att longboarda nerför backar som aldrig tar slut, lyssna på tystnaden, surfa i arktiskt vatten, laga mat över öppen eld och vakna upp i tält with-a-view.

Nordnorge är magiskt och dramatiskt! Det är en favoritplats på jorden och just därför åker vi dit om och om igen. Den här gången för att upptäcka nya delar av Lofoten som varken vi eller förhoppningsvis ni sett. Planen är att trotsa väder och fysik och ge oss ut på en längre tur för att maxa upplevelsen och tänja på våra bekvämlighetsgränser.

UPPLÄGG

Denna resa skiljer sig från vår första i juni i det faktum att den är snäppet mer hardcore. Så det krävs en god fysik och ett regn- och hungertåligt humör, för tanken är att vi kommer att spendera fler nätter ute än inne. Och när det gäller Lofoten och väder är det enda man kan vara säker på att väder kommer vi få - alla dess typer. Vi kommer surfa i arktiska vatten, hika i midnattssolen, longboarda på sagolika vägar och tälta bland magiska och dramatiska vyer. Men vi kommer också träna som äventyrare, äta som äventyrare och tänka som äventyrare för att ge dig de bästa verktygen inför dina egna turer.

RESA & BOENDE

Vi kommer ha vår bas i ett hus i den lilla nordnorska surfbyn Unstad. Om du inte tar dig direkt dit på egen hand så är uppsamlingspunkten Leknes. Det finns lite olika sätt att ta sig upp till Lofoten beroende på hur mycket resa man vill göra av resan i sig. Vad du än väljer så kommer tåg, bil eller flyg vara en sjukt vacker tur!

Bäst, billigast och snällast mot miljön är att ta TÅGET. Ni åker förslagsvis till Bodø, Narvik eller Tromsø och tar därefter båt/buss eller buss till Leknes. Eller så är du snäll mot dina vänner kör en roadtrip upp genom Norges vackra landskap, alternativt “snabba” vägen genom Sverige. Åk en dag tidigare än du tänkt då du garanterat kommer vilja stanna för att njuta av vyerna!

Det går också att ta tåget till Kiruna och hyra bil där (billigare än att hyra bil i Norge) för att sedan köra till Lofoten. Vi kommer sammanföra alla deltagare till eventuell samkörning för att spara på miljön och för att skapa nya vänner. Det finns även facebookgrupper för samåkning. Har du inte möjlighet att göra en resa av resan så kan du också välja att flyga direkt till Leknes. En annan variant är att landa i Svolvær, Bodø, Narvik eller Tromsø, och därifrån tar du dig sen vidare till Leknes med båt eller buss.

Ett litet tips: har du bil så planera gärna in att stanna i Lofoten några extra dagar. Just sayin’!

PRIS 9980kr


RESEINFO


3/9 platser kvar

ingår:

Boende i hus
Frukostar
Luncher
Middagar
Lån av friluftskök
Lån av tält
Longboards/skateboards från Urskog
Fjäll- och tältlära
Utbildad expeditionsguide
Surflektion
Hyra av surfutrustning och våtdräkt
Redigerade bilder från resan


ingår inte:

Resa till Lofoten
Försäkring
Snacks och extra energi


bra att vetapacka ner detta:

Ryggsäck 60L + regnskydd
Ryggsäck för dagstur
Våtdräkt om du har egen
Liggunderlag och sovsäck
Kläder att hika i
Underställ
Solskydd
Träningskläder
Regnkläder


ta sig hit:

Se mer info under rubriken "resa". Men verkar det krångligt, skicka ett mail så hjälper vi er att kolla alternativ. Oavsett så ses vi vid huset i Unstad kl. 15:00 den 13e juni! Om ni tar er upp med flyg eller annat färdsätt så hämtar vi er vid Leknes centrum och Leknes flygplats kl. 14:30.

boka
Du bokar genom att skicka ett mail till hello@adventurestories.se som du märker med "BOKA LOFOTEN EXPLORE". Din plats reserveras inte förrän vi fått 50% av totala priset, alltså 4990kr, som du swishar till 0739 99 92 99. Resterande belopp vill vi ha senast 30 dagar före avfärd, alltså 12e maj.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i schemat samt förbehåller oss rätten att ställa in eller skjuta upp resan vid för få deltagare eller andra oförutsedda händelser.

mer om bokningen

SEE YOU!