Fulufjället

Keep it wildHUNDSPANN - ISVAKSBAD - MATLAGNING ÖVER ELD

4 - 6 APRIL


Häng med på 3 dagars hundspannstur till norra Dalarnas nationalpark Fulufjället och till en storslagen naturupplevelse. Tillsammans kommer vi färdas genom Fulufjällets orörda marker och få vara med om ett äventyr, för att citera ordspråket, som ni sent kommer att glömma..

Den här magiska resan till Dalarnas orörda fjällandskap gör vi tillsammans med våra vänner på Fjälläventyr.
De är specialiserade på hundspannsturer och eftersom vi tycker att susa på en kälke över ett vinterlandskap dragen av en flock med 8 huskys är något av det mest fantastiska vi varit med om så är vi superpeppade! Ni kommer också få lära er allt vad det innebär att ta hand om hundarna på fjället, körteknik, laga mat över öppen eld, få känna att ni lever, skåda stjärnhimlar ni aldrig tidigare skådat och somna gott i en stuga utan varken el eller vatten.

UPPLÄGG

Vi kommer att befinna oss så pass långt ifrån civilisationen att bara finnas till där ute på Fulufjället är helt magsikt. Som topping på det så finns få saker som får en att känna sig så pass levande som att färdas över ett snötäckt fjäll på en kälke som dras av en flock på 8 huskys.

Dag 1 utgår vi från att alla kommer vara nybörjare, vilket innebär att vi börjar med en genomgång av hur man kör en släde, vad som är viktigt att tänka på och en snabb presentation av våra fyrbenta vänner.
Sen tar vi oss till basecamp, en fjällanläggning utan el och rinnande vatten, där vi lastar ur mat och utrustning innan vi utfodrar hundar. Kvällen spenderar vi med matlagning över öppen eld, bastubad och förhoppningsvis en cognac under den overkligt vackra stjärnhimlen.

Dag 2 startar med frukost åt våra hundar innan vi går in och förbereder vår egen. Från och med nu är det väder och vind som styr. Vi åker dit där det för dagen är bäst förutsättningar och lagar lunch över eld på fjället, Kajsa kommer lära oss trips & tricks för fjällexpeditioner och förmodligen avslutar vi dagen med ännu en bastu och ett dopp i isvaken.

Dag 3 Vi äter förmodligen vaniljgröt till frukost, toppad med hemmagjord blåbärssylt, banan och jordnötssmör. Såklart dricker vi kokkaffe. Sedan stänger vi ner basecampet för denna gång och färdas för sista gången över det skimrande vinterlandskapet tillbaka till utgångspunkten.

RESA & BOENDE


Vi kommer slå basecamp i Rörsjöstugan, en fjällanläggning utan el och vatten. JIPPIE! Denna ligger mitt ute på snötäckta Fulufjället och långt ifrån allt som kallas civilisation. En perfekt plats för härliga måltider kring elden, avkopplande bastu och svalkande isvaksbad. Helt enkelt en plats att känna sig levande på.

I anslutning till äventyret finns fler bra boenden i närheten. Kanske vill du stanna kvar några dagar extra och njuta av allt som Sälen har att erbjuda!
Våra turer bygger på att vi vill ge er de bästa förutsättningarna för härliga dagar på fjället. Vi kan tyvärr inte styra över väder utan behöver återkomma med mötesplats dagarna innan beroende på vart vi kan genomföra den bästa turen, men räkna med i området kring Sälen. Härifrån åker vi i gemensam trupp till dagens startplats. Ni åker egen bil eller åter- kommer till oss vid bokningstillfället så vi kan ordna er transport.

Oavsett mötesplats, ses vi klockan 08.00 dag 1. Vi kommer även att avsluta våra dagar ihop på samma plats, runt 13-tiden.
Då det för denna resa är smidigt med bil, rekommenderar vi att samköra. Alternativt mötas upp på ett av de närliggande hotellen och samköra därifrån. Till Knappgården går bussar och är ett smidigt boende för dem som inte har bil. Alternativa boenden är Försgården eller Hotellet vid Fjället (Sälens skotercenter).

PRIS 9990KR


RESEINFO


ingår:

Hundspann, 2 personer/släde
2 x vällagade frukostar
2 x värmade luncher
2 x magiska middagar
Fjällära "Hur överlever man på fjället?"
Logi i fjällstuga under turen
Utbildade fjällguider
Redigerade bilder från resan


ingår inte:

Resa till Sälen/Fulufjället
Försäkring
Snacks och extra energi

bra att veta


packa ner detta:

Vattenflaska, mugg/kåsa, tallrik och bestick för utomhusbruk, pannlampa, hygienartiklar, handduk/badkläder, sängkläder/sovsäck, inneskor, solglasögon/goggles, solskyddsfaktor.

Klä er efter väder och vind, precis som i skidbacken men byt ut pjäxor mot skor med höga skaft. Arbetshandskar alternativt kraftigare fingervantar är nödvändigt och givetvis har vi mössa på huvudet.


ta sig hit:

Vi vet vi vet, SkiStar har byggt en flygplats i Sälen så man kan ta sig med flyg upp. Man kan också köra bil vilket tar cirka 4h. Men vi slår såklart ett slag för tåget då det är svinbilligt, enkelt, bekvämt, tar absolut inte längre tid - OCH det är miljövänligt!


boka


1/8 PLATSER

Du bokar genom att skicka ett mail till hello@adventurestories.se som du märker med "BOKA FULUFJÄLLET". Du kommer då få en faktura och din plats reserveras inte förrän vi fått 50% av totala priset, alltså 4995kr. Resterande belopp vill vi ha senast 30 dagar före avfärd.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i schemat samt förbehåller oss rätten att ställa in eller skjuta upp resan vid för få deltagare eller andra oförutsedda händelser.

mer om bokningen

SEE YOU!