Åre

Fall for Mountains  -  Äventyrsretreat

(Ej öppen för bokning)

Åre är en av våra favoritplatser och en av Sveriges vackraste orter. De flesta känner byn som ett vinterparadis, men få har upplevt höstens friska magi. Under septembers sprakande färger, friska luft och potentiella norrskenshimlar ses vi i här för att njuta av det sista ljuset innan vintern, bombas av alla färger, skapa ny energi och förbereda och stärka oss inför en ny säsong!

Läs vad våra gäster säger om upplevelsen här.

Fjällräven2.jpeg
Fjällräven10.jpeg

Äventyret

Har du alltid drömt om att äventyra men känt att du saknar kunskap, utrustning, vänner, planeringsförmåga, kraft, mod, det där lilla extra eller annat som hindrat dig från att komma iväg? Vill du uppleva något nytt, tänja på dina gränser och inspireras till att fortsätta nå just dina mål? Känner du att atmosfären, energin, mysfaktorn och maten är lika viktig som aktiviteterna i sig och vill dela det med andra likasinnade?

Kolla gärna in de bilderna under respektive plats i fliken Våra Äventyr för att se hur mysigt vi brukar ha det!

Upplägg

Under 4 dagar (torsdag - söndag) kommer vi hika, bo i tält, yoga, laga god och näringsrik mat ute som inne, äventyrsträna, bada i fjällsjö, leka på vattnet, tips-och-tricksa, motivationsboosta, coachas, njuta av outdoorlivet och what not. Varje resa är unik och skräddarsys efter vädret och platsen, men som alltid bakar vi in moment som får dig att jobba på ditt personliga ledarskap, kliva utanför boxen och håller kurser som får dig att bli trygg på tur med planering, utrustning och kläder men också för att bryta mönster, hitta vägar mot dina mål och ta del av verktyg för att boosta dig själv, andra och miljön. Men nya upplevelser, vackra vyer och stärkta kroppar och sinnen, avslutar vi en fullspäckad helg i höstvädret med SPA, bastu, middag på byn och annat härligt!

 

Vi vill inte avslöja allt men surprises blir det och magiskt kommer det vara. Och har vi riktigt tur kanske vi till och med timar norrsken - bara en sån sak!

Boende
Vi kommer ha vår bas i vackra Tottvillan med utsikt över sjön och backen i ryggen, bastu, balkong, kök, hängytor och annat mysigt - en stor villa där vi kan sprida ut oss ordentligt och hålla avstånd med andra ord. En av nätterna tar vi oss ut på fjället för att hika och tälta* with a view. Där kommer vi lära ut hur man på bästa sätt sätter upp och tar ner ett tält i alla väder, delge alla våra bästa tips och life-hacks på tur, prata om hur man packar bra, bär bäst, sover skönast, klär sig rätt, bygger camp, håller sig varm och torr, mår prima, äter mättande, vett och etikett, mentala verktyg och annat härligt för en mega-natt på fjället.

Vi kan inte styra över vädret eller garantera solsken, men vi kan styra över energin! Oavsett om det är dimma eller vind i 4 dagar eller soldränkta färger och norrsken om nätterna, så kommer vi göra allt för din upplevelse. Åre är mäktigt oavsett, och det vill vi visa på bästa sätt vi kan - det finns en anledning till varför september är vår favoritmånad här!

Så våga prova, våga delta, ta ett steg mot din dröm och gör något som är helt och hållet för din skull.

*...om vädret tillåter. Vi kommer aldrig tumma på säkerheten. Hösten kan vara stökig och beroende på gruppens tidigare tält-vana och vindstyrka och annat så kan det hända att vi behöver vara flexibla.

Alla bilder: Åre Travel

Vad ingår?

Boende i härliga Tottvillan under hela helgen

1 natt i delat tält (alt. ta med eget)

Lån av sovsäck och liggunderlag

Lån av stormkök från bästa Primus

3 energigivande frukostar

2 välsmakande luncher

2 näringsrika middagar

1 avslutningsmiddag på Supper

Träningspass för äventyr

Coaching

Spa

Bastu

Äventyrsaktiviteter efter väder och program

Bilder från resan

+

Äventyrsspecifika kurser och ledarskap med äventyraren, expeditionsguiden och fjälledaren Kajsa Silow.

Riktigt bra häng med sociala geniet och energisprutan Amanda Eliasson.

Mentala träning för ökad trygghet med ordningsvakten Camilla Johansson.

Daglig yoga med mysiga yogi Emma Sterner.

 

Se mer om oss här.

Vi har även finfina grejer i vår goodiebag från våra sponsorer och flera andra surprises!

Vi avslöjar inte allt men vi släpper mer snart!

PRIS: EJ ÖPPEN

(inkl allt)

Vem kan boka?

Vi vill alltid öppna dörrarna för alla! Då många av aktiviteterna under höstretreatet innebär träning och fysisk aktivitet så riktar sig detta retreat mot den aktiva personen eller den som önskar vara det. Det är bra om du hör av dig till oss innan du bokar om du har skador eller annat som kan vara begränsande eller gör att du känner dig osäker på din kropp/förmåga för att vi ska kunna skapa bästa möjliga upplevelse!

Är du vaccinerad är det enklast för alla, men vi vill inte heller här utesluta någon. Om du inte är vaccinerad är det bra om du testar dig 24h före avfärd, men då också jobbar hemifrån veckorna innan avresa och tar så mycket hänsyn och hygieniskt ansvar du kan för att inte riskera att bli sjuk och behöva avboka din plats i sista stund. Vi är ett litet företag som håller på att återhämta oss efter ett tufft Covid-år och vill mer än något få möjlighet att bygga upp vår styrka igen så vi kan genomföra fler turer, både i vinter och nästa år! Givetvis kan allt hända, men vi vill att du som bokar också ser över dina rutiner lite extra och har detta i ditt bakhuvud när du trycker på knappen :) 

Ta sig hit

Vi möts kl 14 på torsdagen och säger hejdå samma tid på söndagen. Sen är det vädret som styr aktiviteterna, så schema kommer senare!

 

Det absolut bästa, mest miljövänliga, billigaste och enklaste sättet att ta sig hit är att åka tåg. Med nattåg rullar du in utvilad lagom på morgonkvisten och just nu kostar biljetterna runt 500kr så se till att boka i tid! Från stationen är det sen gångavstånd upp till Tottvillan.

Resevillkor och bokning

Adventure Stories håller enligt lag resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens. Du håller med egen reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring, så dubbelkolla med ditt försäkringsbolag vad du har så du vet att du kan få hjälp om det kulle dyka upp något kaiko! Kompletta resevillkor finns givetvis och de mailar vi till dig när du anmäler ditt intresse till oss.

(Just nu går det inte att boka denna resa, men förhoppningsvis kör vi igen i höst 2022!)

Boka nu!