Island40.jpeg

Vår story

Hur allt började

 

Under hösten 2016 möttes Kajsa, Malin och Lisa för första gången på en spontanfika och insåg snabbt att vi alla levde för samma sak - att må bra, vara utomhus och uppleva livet fullt ut. Lisa var fotograf för Fjällräven, Malin surfälskande matkreatör, och Kajsa digitalt nomadande äventyrare, designer och guide och gick då själv under namnet Adventure Stories.

Vi älskade livet utanför ramar och normer och vi alla saknade en plattform för äventyr, för detaljerna och för människor att mötas utanför boxen ur ett helhetsperspektiv: fysiskt, mentalt, i sitt självledarskap, med omtanke för naturen och framför allt att skapa upplevelser och storys som ger både minnen och drivkraft för livet, allt toppat med det hemliga lilla extra som alltid är med som en grundpelare.

 

Bara en månad efter första fikan publicerades hemsidan. Volvo, Fjällräven, Garant, Houdini, Morakniv m.fl. hakade på konceptet direkt och ett fullbokat allra första vinteräventyr i Åre var ett faktum - vi hade hittat ett hål som fler hade behov av att fylla! Sen dess har vi skapat upplevelser som rört oss alla till glädjetårar på platser som Lofoten, Island, Åre, Gotland, Kosteröarna, Fulufjället och Paradiset. Och fler väntar!

Grunden för oss är alltid densamma: vi vill inspirera och motivera, stärka och ge kunskap till människor att följa sina hjärtan, hitta sina verktyg för att fylla sitt liv med passion och göra sin livsstil till verklighet. Vi vill skapa helhetsupplevelser som ger värde till alla att ta med sig hem, fritt från prestationer och jämförelser, värderingar och ifrågasättanden, oavsett erfarenhetsnivå, kunskap eller personlig motivation. Vi vill att alla som vill ska få möjlighet att uppleva livet med alla sinnen!

VÅR AMBITION

Kunskap, erfarenhet & mindset

 

Vi är en mötesplats för alla som vill göra något annat, uppleva magiska platser, hitta sin nya äventyrskompis eller lära sig mer om vilken utrustning som krävs för att ge sig ut men kanske inte har de praktiska, fysiska, mentala eller emotionella verktyg som behövs.

Därför är målet att vägleda och föra vidare så mycket av vår expertis och erfarenheter vi kan så att ni nästa gång kan ge er iväg själva. Vilken vindriktning ska man sätta upp tältet i om det blir storm? Hur fungerar ett gaskök om det regnar? Vad ska man tänka på när man campar i snö? Varför packar man väskan på ett visst sätt? Varför ska man inte gå för snabbt när man hikar? Vad är ett mellanlager, vilket material ska man använda och när ska man välja vad? Hur hanterar jag motgångar? Hur planerar jag om om det inte blir som jag tänkt mig? Hur leder jag mig själv att nå dit jag vill? Life-hacks?

Det behöver inte vara komplicerat att ta sig ut, och det blir så mycket enklare och roligare när man slipper frysa, slipper blåsa bort, slipper känna sig misslyckad när planen ändras och slipper äta kall pulvermat - och dessutom får ha det riktigt mysigt! Detsamma gäller livet i övrigt, hur man leder sig själv genom att skapa det man drömmer om. Ledarskapet är detsamma för båda, och vi är där för att stötta dig i din resa!

Aktiviteter

 

Hike, tält, surf, turskidor, vintertält, midnattssol, ski n' sail, foto, kajak, matlagning på stormkök, yoga, trailrunning, äventyrsträning, bada isvak, ledarskapskurser... you name it! Det går att göra vad som helst utomhus och på vilket sätt man vill. Definitionen av äventyr är personligt och vi anpassar våra events för att de ska bli ett äventyr för alla. 

Vilket är ditt nästa drömäventyr? Tipsa oss!

Natur & miljö

Vi lever i en fantastisk värld full av skönhet och äventyr men det krävs att vi öppnar upp för den och behandlar den väl. Vi vill att när ni lämnar våra resor ska ni fått lära er mer om hållbarhet, miljötänk och hur vi tillsammans tar hand om vår natur - för det finns ju bara en. Därför är det självklart för oss att välja en grönare livsstil med hållbara resor och events.

 

Naturen ger energi och den energin vill vi att ni ska få ta del av. Men lika mycket som vi njuter av naturen, lika mycket vill vi också ge tillbaka. Det är något vi lever för och strävar efter när vi är ute, bland annat genom att inte haka på trenden att köpa massa prylar som bara används en gång, tar tåget så långt det går när vi reser, lagar hållbar mat och vi plockar upp efter oss själva och andra - för ute lämnar vi bara fotspår och tar bara med minnen.

Naturen behöver oss lika mycket som vi behöver naturen!

Mat för kropp, huvud & natur

Maten är en väldigt central del för oss människor. Inte bara är det viktigt för oss att få i den näring vi behöver för att fungera optimalt, läka, utvecklas, tänka, och bli starka på äventyr. Det är också en njutning, ögongodis, sug, smaksensation för vår upplevelse. 

 

Idag vet vi att vi inte bara kan tänka på oss själva när vi äter. Maten är en resurs som brukas av jordklotet och ett av våra viktigaste val i vår nutid. Precis som vi måste tänka på vilket direkt slitage vi inte vill lämna efter oss när vi vistas i naturen, så behöver vi värna om våra indirekta handlingar. Hur hittar man rätt balans i sin kost för att både smaka gott, ge kroppen näring, vara enkelt att tillaga utomhus och samtidigt göra så lite avtryck på jordklotet som möjligt? Vi ger delar med oss av våra bästa recept för just allt det här!

Vårt team

Kajsa Silow

@kajsasilow

Kajsa - vår huvudguide och medgrundare - är äventyraren, expeditionsguiden, fjälledaren, fotografen, civilingenjören, UX design managern och det levande beviset på att man kan komma tillbaks från tuffa motgångar och ännu längre bara med hjärta och inställning. Hon har guidat på platser som Svalbard, Kilimanjaro, Lofoten, Island, Åre och Fulufjället, och har gjort ett otal månadslånga äventyr på tu man hand eller solo ovanför polcirkeln. Hon blev bl.a. den första kvinnan i världen att ta sig runt hela Island (1400km, 30 dagar) osupportat på longboard och hon har sovit utomhus eller tältat ungefär 600 nätter de senaste 5 åren. Kajsa lever för, i och med naturen, djuren och det inre och yttre äventyret och sitter gärna med datorn på nya natursköna platser så ofta hon bara kan - livet är nu, inte bara 5 veckor om året. Hon älskar träning, ljus och väder och hon värnar lite extra om mental hälsa och att utveckla människor till deras fulla potential, en träning som väldigt starkt knyter an till äventyr. Hon har jobbat med och drillats av Sveriges största äventyrare och hon har sitt hem, sitt liv och sitt kontor främst i sin van bland Norges sagolika landskap eller ute på berget hemma i Åre.

Amanda Eliasson

@amandaacatharina

Det sociala geniet Amanda är en sprudlande tjej från Sällsjö som får vem som helst att bli glad på två sekunder. Hon är en crossfit- och naturälskande jämte som brinner för naturen och träning och hon har nyligen flyttat hem till Jämtland efter en tid i stan, och om man vill bli pepp på livet så ska man hänga med henne! Hon har en förmåga att få folk omkring sig att må bra och har en energi och drivkraft som verkligen smittar av sig. Hon tar sig mig an alla typer av utmaningar och älskar när man får arbeta lite för mödan, och det är inte konstigt att hon har fått höra mer än en gång att hon borde söka till Robinson. Med Amanda i sin närhet får man energi till allt, även i de utmanande stunderna!

Camilla Johansson

@cami.johansson
Surfaren, snowboardtjejen, fotografen och äventyraren, ordningsvakten... ja listan blir lång när man vill göra allt som livet har att erbjuda! Hon är ett energiknippe utan slut och historierna är många från resor som flodbåten från Brasiliens djungel till Perus bergskedja och seglingen mellan Colombia till Panama. Nu är hon hemma i Sverige och har funnit sitt hem i det vackra Åre men vem vet hur länge hon stannar? Naturen ligger varmt om hjärtat och det är oftast där hon har som roligast och hämtar energi! Kanske ser du henne på ett berg på en snowboard med sin hund Bowie i vinter?

Vill du också vara med och skapa äventyr? Skriv till oss!

Adventure Stories i media

 

Visit Norway, 2018

Veckans Affärer, 2019

Åre Sessions, Breakfast Talks 2019

Husky Podcast, 2020

Stadium campaigns (in-store, social & direct), hiking and outdoor 2019-2020