top of page
Island40.jpeg

Vår story

Hur allt började

 

Under hösten 2016 möttes Kajsa, Malin och Lisa för första gången på en spontanfika och snackade om allt, livet, äventyr, drömmar och insåg att vi alla levde för och ville samma sak - uppleva livet fullt ut. Lisa var fotograf för Fjällräven, Malin surfälskande matkreatör, och Kajsa digitalt nomadande äventyrare och guide och gick då själv under namnet Adventure Stories.

Vi alla älskade livet utanför ramar och normer och vi alla saknade en plattform för äventyr, för detaljerna och för människor att mötas utanför boxen ur ett helhetsperspektiv: fysiskt, mentalt, i sitt självledarskap, med omtanke för naturen och framför allt att skapa upplevelser och storys som ger både minnen och drivkraft för livet, allt toppat med det hemliga lilla extra som alltid är med som en grundpelare. En månad efter vårt första möte publicerades hemsidan, Volvo, Fjällräven, Garant, Houdini, Morakniv m.fl. hakade på äventyret och ett fullbokat allra första vinteräventyr i Åre var ett faktum - vi hade hittat ett hål som fler hade behov av att fylla! Sen dess har vi haft äventyr för upplevelser som rört oss alla till glädjetårar i Lofoten, Island, Åre, Gotland och Paradiset. Och fler väntar!

Grunden för oss är alltid densamma: vi vill inspirera och motivera, stärka och ge kunskap till människor att följa sina hjärtan, hitta sina verktyg för att fylla sitt liv med passion och göra sin livsstil till verklighet. Vi vill skapa helhetsupplevelser som ger värde till alla att ta med sig hem, fritt från prestationer och jämförelser, värderingar och ifrågasättanden, oavsett erfarenhetsnivå, kunskap eller personlig motivation. Vi vill att alla som vill ska få möjlighet att uppleva sitt äventyr!

Vårt team

Kajsa Silow

@kajsasilow

Kajsa - vår huvudguide och medgrundare - är äventyraren, expeditionsguiden, fjälledaren, fotografen, civilingenjören, UX design managern och det levande beviset på att man kan komma tillbaks från tuffa motgångar och ännu längre bara med hjärta och inställning. Hon har guidat på platser som Svalbard, Kilimanjaro, Lofoten, Island, Åre och Fulufjället, och har gjort ett otal månadslånga äventyr på tu man hand eller solo ovanför polcirkeln. Hon blev bl.a. den första kvinnan i världen att ta sig runt hela Island (1400km, 30 dagar) osupportat på longboard och hon har sovit utomhus eller tältat ungefär 600 nätter de senaste 5 åren. Kajsa lever för, i och med naturen, djuren och det inre och yttre äventyret och sitter gärna med datorn på nya natursköna platser så ofta hon bara kan - livet är nu, inte bara 5 veckor om året. Hon älskar träning, ljus och väder och hon värnar lite extra om mental hälsa och att utveckla människor till deras fulla potential, en träning som väldigt starkt knyter an till äventyr. Hon har jobbat med och drillats av Sveriges största äventyrare och hon har sitt hem, sitt liv och sitt kontor främst i sin van bland Norges sagolika landskap eller ute på berget hemma i Åre.

Amanda Eliasson

@amandaacatharina

Det sociala geniet Amanda är en sprudlande tjej från Sällsjö som får vem som helst att bli glad på två sekunder. Hon är en crossfit- och naturälskande jämte som brinner för naturen och träning och hon har nyligen flyttat hem till Jämtland efter en tid i stan, och om man vill bli pepp på livet så ska man hänga med henne! Hon har en förmåga att få folk omkring sig att må bra och har en energi och drivkraft som verkligen smittar av sig. Hon tar sig mig an alla typer av utmaningar och älskar när man får arbeta lite för mödan, och det är inte konstigt att hon har fått höra mer än en gång att hon borde söka till Robinson. Med Amanda i sin närhet får man energi till allt, även i de utmanande stunderna!

Camilla Johansson

@cami.johansson
Surfaren, snowboardtjejen, fotografen och äventyraren, ordningsvakten... ja listan blir lång när man vill göra allt som livet har att erbjuda! Hon är ett energiknippe utan slut och historierna är många från resor som flodbåten från Brasiliens djungel till Perus bergskedja och seglingen mellan Colombia till Panama. Nu är hon hemma i Sverige och har funnit sitt hem i det vackra Åre men vem vet hur länge hon stannar? Naturen ligger varmt om hjärtat och det är oftast där hon har som roligast och hämtar energi! Kanske ser du henne på ett berg på en snowboard med sin hund Bowie i vinter?