Baleal, Portugal

Surf, yoga & självledarskap

1 vecka   28/11 - 5/12

1 weekend   8/12 - 12/12

Surf har alltid varit en stor del av Adventure Stories hjärta och för första gången åker vi på ett surfäventyr till Baleal i Portugal! Tillsammans med Magnus & friends hänger och förlänger vi vid kusten för att surfa, yoga, utveckla vårt inre och yttre ledarskap, fokusera på vår mentala, fysiska och emotionella hälsa, och njuta av lite mer värme för att ladda upp oss inför vinterns kalla och mörkare månader. Kanske tar vi även tillvara på möjligheten med hemmakontor och tar med datorn för att jobba på europadistans - ja varför inte?

Läs vad våra gäster säger om upplevelsen med oss här, och kolla gärna in de bilderna under respektive plats i fliken Våra Äventyr för att se hur mysigt vi brukar ha det! Se gärna denna film där några av Magnus & friends gäster berättar om sin vistelse och denna film om hur de coachar.

(Alla bilder nedan är från våra egna surfinkluderade årliga resor till Lofoten, men scrolla ner för bilder från Baleal!)

Surfa baleal.png
Lofoten-1.jpg
Kajsa Silow surf

Äventyret

Har du alltid drömt om att äventyra och göra något nytt, men känt att du saknar kunskap, utrustning, vänner, planeringsförmåga, kraft, mod, det där lilla extra eller annat som hindrat dig från att komma iväg? Vill du uppleva något utanför boxen, tänja på dina gränser och inspireras till att fortsätta nå just dina mål? Känner du att atmosfären, energin, mysfaktorn och maten är lika viktig som aktiviteterna i sig och vill dela det med andra likasinnade?

Upplägg

Under en vecka eller långhelg kommer vi surfa tills kropparna tar stopp, yoga och återhämta oss på klippor och stränder, träna vårt äventyrsmindset, utveckla vårt personliga ledarskap, motivationsboosta och njuta av äventyret och what not. Varje resa är unik och skräddarsys efter väder, prognoser och plats, men som alltid bakar vi in moment som får dig att jobba på din utveckling, kliva utanför boxen och håller kurser som får dig att bli trygg med att planera, bryta mönster, hitta vägar mot dina mål och ta del av verktyg för att boosta dig själv, andra och den omgivning och miljö du vistas i. Och inte minst kommer du möta många nya människor och kanske till och med framtida äventyrspartners och vänner för livet!

Om man måste ha surfat tidigare?

 

Nej! Denna resa passar dig som både dig aldrig provat surfing tidigare och vill lära dig, såväl som för dig som vill ta din surf ett steg vidare.

Boende
Vi kommer ha vår bas i den charmiga surfbyn BALEAL i Portugal med gångavstånd till havet och till en ofta folktom strand. Där bor vi tillsammans i två stora surfvillor med en liten innegård perfekt för soliga frukostar, aftersurf, yoga och mysiga kvällar tillsammans. I villorna finns även bra wifi, tillgång till kök, mysig brasa och andra hängytor.

Oavsett om det är regn och havsstormar eller strålande solsken och rullande lines, så kommer vi göra allt för din upplevelse. Vill du jobba är det möjligt att ta med datorn och kombinera kontor med semester och göra det till en workation. Alla varianter och lösningar är möjliga - det är bara att boka!

 

Så våga prova, delta, lära känna nya människor, ta ett steg mot din dröm och gör något som är helt och hållet för din skull!

Vad ingår under en hel vecka? (weekend)

7 (4) nätter hos Magnus & friends

5 (3) surflektioner

Lån av våtdräkt & bräda under vistelsen

Frukostbuffé varje dag

2 (1) yogapass

Löpning & träningspass efter energi

Coaching, ledarskap och mental träning för livets alla äventyr

Aktiviteter efter väder och program

En avslutande barbecue-middag inkl. 2 glas vin

Bilder & video från resan

+

Livsstilscoaching av äventyraren, expeditionsguiden och UX design managern Kajsa Silow.

Social energi och pepphäng med livsexperten Amanda Eliasson.

(Se mer om oss här.)

Och andra surprises så klart!

Vi vill inte avslöja allt men fint blir det, magiskt kommer det vara och enligt erfarenhet vågar vi lova att du kommer åka hem med massa ny energi och förmodligen fälla en glädjetår eller två!

vecka: 9990 kr
weekend: 6990 kr

Alla bilder: Magnus & Friends

Ta sig hit

Med Interrail kan man göra resan till ett äventyr i sig för den som vill spara på miljön och dra ner på sitt inre och yttre tempo. Tågresan tar ca 2-3 dagar och inkluderar i snitt 5 byten (Stockholm - Hamburg - Paris - Hendaye - Lissabon). Det billigaste är att köpa enskilda biljetter mellan olika stationer, men vill du inkludera fler stopp och vara iväg lite längre när du ändå är söderut så är interrail ett väldigt mysigt alternativ då du kan köpa ett pass för några dagar, en vecka eller månad beroende på hur du vill resa. Tänk på att corona-situationen kan påverka resmöjligheterna i varje land, så kolla upp vad som gäller när det närmar sig avfärd.


Bilvägen är bra för den som vill roadtrippa och få lite me-time, vara tyst i några dagar eller få ostört kvalitetsumgänge utan wifi och andra bekvämligheter med en kompis.


Flyger du ner så är detta det billigaste och snabbaste sättet.

Transfer ingår inte men går att köpa till i din bokning för 690kr.

Miljö & hälsa

Att vara medveten om vad man lägger sin klimatpåverkan på är viktigt för varje enskild individ. Att flyga är som känt en väldigt stor miljöbov och bör inte utnyttjas i stor grad, och även om det går att klimatkompensera så har ändå varje resa påverkat klimatet negativt och det bör aldrig ses som en ursäkt för att konsumera mycket och flyga för ofta. Men att överväga alternativ, att värna om och ta tillvara på det man har, och att värdera och välja sina tillfällen det viktigaste man kan göra för att göra smarta val för kropp och själ och kunna fortsätta inkludera sina livsdrömmar (men med måtta).

På Adventure Stories gör vi (utöver våra i övrigt klimatsnåla levnadsvanor) max en flygresa om året och stannar ofta länge på varje plats för att hålla nere klimatpåverkan, och detta året blir det denna resa till Portugal. Vi kompenserar alltid för våra långa resor, investerar i miljöprojekt och stämmer ofta av våra avtryck genom klimatkalkylatorer för att påminna oss om hur vi lever och vad vi kan göra för att leva ännu bättre, och vi rekommenderar givetvis att varje gäst räknar ut sin klimatpåverkan och klimatkompenserar för resan. Du kan även räkna ut in flygresas klimatpåverkan här.

 

För att kunna leda sig själv och göra förändringar i sitt liv så är det också viktigt att man gör saker som man mår bra av, tar hand om sig själv, sina ägodelar och sin omgivning, fokuserar på sin hälsa, och att man värderar sina livsval (inkl denna resa) som en viktig investering och boost för att få energi till sin kropp, själ, hälsa, äventyr, mentala kraft, självledarskapsförmågor, kommunikationsförmågor, livsstilsmöjligheter, livsglädje och förändringsarbete.

Minimera det som du kan minimera, investera i det som ger värde för förbättring.

Resevillkor och bokning

Magnus & friends håller enligt lag resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens. Du håller med egen reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring, så dubbelkolla med ditt försäkringsbolag vad du har så du vet att du kan få hjälp om det kulle dyka upp något kaiko! Kompletta resevillkor mailas till dig när du anmäler ditt intresse.

För att boka skickar du ett mail till hello@adventurestories.se med följande info: 

 

vecka ELLER weekend

Ditt namn

Telefonnummer

Adress (faktura)

Vill du inte surfa görs ett avdrag på 3000kr (1500kr). Du har fri om- och avbokning oavsett anledning utan kostnad fram till 7 dagar före avresa. Du betalar en deposition på 2000kr när du bokar din plats. Resterande belopp betalar du senast 1 november.

  • Facebook
  • Instagram