top of page
Image by John Peters
TRILLEVALLEN   |   30 MARS - 2 APRIL   |   8 PLATSER

Life on top

Toppturskurs med splitboard och skidor

Let's get high

Ja alltså, på livet. Åre är ju en av våra favoritplatser och en av Sveriges vackraste orter. De flesta känner liftsystemet inne i byn, men bara en liten bit utanför byn erbjuder fjället så mycket mer - vidderna, själen, tystnaden, naturen, friheten. Tänk att slippa liftköer, se nya miljöer, komma bort från folkmyller och välja sin egen linje med säkerhet och trygghet.

 

Att få känna sig helt fri ute i naturen är väl en av de mest magiska upplevelserna som finns! När man förstår och kan läsa terrängen och tar sig ut utanför systemet på ett tryggt sätt, kommer bort från folkvimmel och köer, når orörda vyer och känner hur man nästan flyger över pudret under skidorna eller brädan efter en hike upp till toppen, då känner man verkligen en stark känsla av att vara hög på livet!

 

Under 4 dagar får vi chansen att lära oss grunderna i topptur och säkerhet på splitboard eller skidor. Här hittar vi bekvämlighet utanför våra gränser!

Schema topptur

Preliminärt schema

Under 3 nätter bor vi tillsammans i Fjällripan, ett hus med 8 bäddar precis vid backen i Trillevallen. Här kommer vi topptura på nybörjarnivå med splitboard eller skidor, prata lavinkunskap, självledarskap och mindset, och vi äter näringsrik vegansk mat för alla sinnen. Sara Gärdegård är på plats och pratar foto för de som vill. Du kommer även få lära dig mer om både kroppen, naturen och mentala förmågor, få en ökad trygghet och säkerhetstänk på fjället, och du kanske även får pröva på saker du inte gjort tidigare. Det här är ett äventyrsretreat som passar dig som både vill äventyra, ha det bekvämt, se fina vyer och lära dig massa nytt!

Dag 1

TORSDAG 30 MARS - VÄLKOMNA

Vi hämtar dig på tåget i Undersåker. Därifrån kör vi till vårt hus Fjällripan precis vid backen i Trillevallen och checkar in både mentalt och fysiskt. Här äter vi gemensam middag och går igenom schemat för dagarna, Kajsa pratar äventyr och mindset, och vi lär känna varandra lite bättre.

Dag 2

FREDAG 31 MARS - TOPPTUR & SÄKERHET

Vi startar dagen med morgonmeditation med fokus på andning och frukost i huset. Vi går igenom risker och möjligheter i lavinterräng för att förbereda er för vår första topptur tillsammans. Vi kommer gå i enkel terräng men grundkunskaperna är alltid desamma.

 

Under dagen turar vi upp på fjället och provar våra nya kunskaper tills vi blir hungriga och äter lunch vid vindskyddet uppe på toppen. När vi känner oss nöjda med ålningen åker vi ner till stugan för middag, tänder en brasa och njuter av trötta använda kroppar, nya lärdomar och spännande samtal. Efter middagen håller Kajsa inspirationsföreläsning om äventyrets (och livets) förutsättningar och förväntningar och vad naturen gör för hälsan, gemenskap, mindset och drivkraft.

Dag 3

LÖRDAG 1 APRIL - TOPPTUR & BASTU

Under morgonen tar vi ett yogapass utomhus för att värma upp våra kroppar. Efter frukost åker vi till Ottsjöfjället för att få några härliga åk på ny plats med nya vyer. Om det är väder för solgrop sätter vi oss på fjället och äter lunch with a view. Sen väntar en kväll med isvak och bastu.

Dag 4

SÖNDAG 2 APRIL - BONUSTUR & CHECKA UT

Vi börjar sista morgonen med en god och tidig frukost. Vi checkar ut från Fjällripan mellan 08-10 på morgonen. Därefter tar vi en sista tur ihop på lämplig topp, innan vi säger hejdå och checkar ut mentalt och fysiskt med nya kunskaper, insikter, erfarenheter, minnen och vänner!

Vad ingår

 • Fyra dagar av inre och yttre äventyr för alla sinnen

 • Alla aktiviteter, kurser och workshops

 • Helpension 3 nätter

 • Boende i gemensamt hus + sänglinnen, handdukar och städ

 • Yoga

 • Bastu och isvaksbad

 • Transport mellan alla aktiviteter

 • Utbildade fjälledare och guider

 • Foton från hela helgen

Vad ingår inte

 • Skidor eller splitboard

 • Lavinutrustning

 • Eget snacks

Förkunskaper

Vi kommer förbereda dig med våra tips i god tid inför turen under ett digitalt möte.

Vi kommer ta det lugnt på alla fysiska aktiviteter, men vi rekommenderar att du har god fysik eftersom vi går mycket uppförs och det kan bli långa dagar på fjället.

 

Du behöver älska väder och oförutsägbarhet. I Årefjällen kan det växla fort!

Utrustning

Du behöver ha med egen utrustning för alla aktiviteter. Om du inte äger allt själv rekommenderar vi att i första hand låna av en kompis eller hyra av Outdoor Buddies. Du får 15% rabatt genom en rabattkod du får av oss. Det finns även möjlighet att hyra i Trillevallen där vi bor.

Transport

Vi skapar lokala uppleveler i Norden som en del i vårt värnande om miljön. Lyckligtvis är även det smidigaste sättet att ta sig hit med tåg, och du kommer enkelt till Undersåker från både Stockholm och Göteborg. Under helgen åker vi gemensamt mellan de olika aktiviteterna. 

Life on top's guider

Kajsa Silow

Kajsa Silow

Vår huvudguide under helgen är äventyraren, fjälledaren, expeditionsguiden och civilingenjören Kajsa som brinner för att påverka människors hälsa och utveckling. Hon är medgrundare av Adventure Stories och har guidat holistiska upplevelser på platser som Kilimanjaro, Svalbard, Lofoten, Fulufjället, Lyngen, Island och Åre. De senaste åren har hon ägnat hela sitt liv åt naturen, har gjort ett otal månadslånga soloäventyr och under ett år sov hon så mycket som 200 nätter i tält i alla klimat.

 

Naturen är hennes plats och leder både sig själv och andra genom alla möjliga yttre och inre utmaningar med hjälp av mentala verktyg och fysiska förberedelser. Med henne kommer vi vara trygga på fjället och få massa nyttig kunskap och inspiration inbakat i alla moment under våra dagar tillsammans!

 • Instagram
Jessica Hjelmhagen

Jessica Hjelmhagen

Jessica har åkt skidor hela sitt liv och uppskattar att åka både utför, på längden och framför allt att gå på tur. Hon har vinteräventyrat i länder som Kanada, Japan och Georgien men det är i den skandinaviska naturen hon trivs som allra bäst. Med stor passion sprider hon glädje och kunskap om fjället med förhoppningen att låta människor växa och känna sig trygga i vintermiljö.

 

Just nu utbildar Jessica sig till fjälledare i Åre med fokus på hennes stora intresse för vinteräventyr, och vi känner oss ärade att få ha henne som praktikant hos oss i vinter! 

 • Instagram
Kim Norlin

Kim Norlin

Vår Trillevallen-local Kim är en mångsysslare som trivs bäst ute i naturen. Han har arbetat flera vintrar på fjället och kommer visa oss sina favoritåk på Välliste och ta oss ut i trygga terränger utanför pisten.

 

Äventyr i fjällmiljö är Kims stora passion och han brinner för att visa fler människor de sakerna han älskar mest. Kärleken till Nordiskt friluftsliv fick honom att komma till Åredalen och utbilda sig till fjällguide och nu driver han sin firma Topp & Dal. Vid sidan av detta arbetar han som skidlärare, lärare på folkhögskola inom friluftsliv och om somrarna är han involverad i en gemensamhetsodling i Undersåker som säljer grönsaker till lokala restauranger. Med en fjällguide och skidlärarutbildning får vi dom bästa tipsen på hur man upplever fjället på bästa sätt!

 • Instagram

Pris: 8490 kr

Boka topptur

När du trycker på knappen skickas du till bokningssidan. När vi fått din bokning skickar vi faktura på hela beloppet.
Har du frågor eller funderingar om den här resan innan du bokar, kontakta oss på 
hello@adventurestories.se eller ring 0702653881.

bottom of page