top of page
Hundspann Niclas Westfjell
ÅRE   |   9-12 MARS   |   8 PLATSER

Hundspann & vintertältning

Nordisk helhetsupplevelse

Foto: Nicklas Blom,

Riverlodge Huskys

Winter Norderland

Åre är en av våra favoritplatser och en av Sveriges vackraste orter. De flesta känner byn som ett skidparadis, men bara en liten bit utanför byn erbjuder fjället vidderna, själen, tystnaden, friheten, kopplingen till naturen, det genuina nordiska. Under en långhelg får vi uppleva känslan utanför våra bekvämligheter, när vi flyttar ut i tipi eller tält, går back to basic, färdas över fjället på skidor och hundspann och låter väder och naturen styra vår upplevelse. Här hittar vi bekvämlighet utanför våra gränser!

Under tre dagar i mars kommer vi gå på turskidor, åka hundspann, sova i snön, bada isvak och basta, få in i närvaron och leva med våra sinnen. Vi mixar mysfaktor och pepp med kunskap och utmaningar, och delar en upplevelse med varandra och djuren som vi sent kommer glömma! Du kommer få lära dig mer om både kroppen och naturen, om kryddor i livet och mentala förmågor, få en ökad trygghet på fjället och prova på saker du kanske inte gjort tidigare.

Fulufjället Hundspann43_edited.jpg

Ur arkivet:

Nordiskt helhetsäventyr med Brämhults i Åre

Fulufjället Hundspann44.jpg

Ur arkivet:

Hundspannsäventyr i Fulufjället

Preliminärt schema

Dag 1

Vi ses i vårt hus i Björnen kl 17. Här äter vi välkomstmiddag, checkar in mentalt, lär känna varandra och går igenom dagarna tillsammans. Under kvällen förbereder vi vår packning till fjället innan vi lägger oss i god tid.

 

Till Björnen kommer du med taxi, vi kommer ha ett digitalt intromöte med alla 2v innan vi ses för att gå igenom om din utrustning är tillräckligt varm, kläder och andra frågor. Här får ni möjlighet att ställa frågor och lära känna varandra, och vi delar in oss i tält- och matlag inför vår helg tillsammans.

Dag 2

Vi startar dagen med morgonmeditation, frukost och åker sen gemensamt ut till Edsåsdalen. Här skidar upp på Renfjället, möts av vita vidder och vyer och turar ut några kilometer för att bygga upp vårt camp på lämplig plats. Under kvällen tänder vi en eld vi en värmande eld och njuter av värmande sällskap i vintrig kyla vi håller samtal om vad naturen gör för hälsan, gemenskap, mindset och drivkraft.

 

Om du behöver hyra turskidor så kan du göra det i Edsåsdalens sportbod. Dessa plockar vi upp på vägen upp mot Renfjället.

Dag 3

När vi vaknat äter vi värmande frukost, packar ihop campet och tar en värmande skidtur upp på fjället enligt vädret och äter lunch på lämplig plats. Under eftermiddagen möts vi av hundspannet som ska ge oss en härlig upplevelse ner från Renfjället och över isen till Riverlodge Huskys. Här kopplar vi sen av med middag i kåtan med utsikt mot Åreskutan, badar isvak och bastar tills det blivit kväll, innan vi åker tillbaks till huset.

Dag 4

Vi börjar sista morgonen med en lätt frukost, packa ihop och checka ut. Sen åker vi ner till Spiragården i Undersåker för yoga med Therese Furudal Hydén innan vi avslutar helgen tillsammans checkar ut helgen med massa mör och god energi, nyfunna vänner, mental utveckling och en upplevelse för livet! För er som åker tillbaks hem med tåg stannar det sen på gångavstånd från Spiragården.

Vad ingår

 • Fyra dagar av inre och yttre äventyr för alla sinnen

 • Alla aktiviteter, kurser och workshops

 • Transport mellan aktiviteter

 • Frukost i huset

 • Alla middagar

 • Delat tält/tipi

 • Delat stormkök

 • Utbildade fjälledare och guider

 • Oförutsägbart väder

 • Foton från hela helgen

Vad ingår inte

 • Resa till och från huset

 • Turskidor och utrustning

 • 2x luncher på fjället

 • Försäkring

Förkunskaper

Du behöver känna din kropp i kalla miljöer​ för att undvika onödiga risker. Det är bra om du har vistats ute länge en kall vinterdag och vet vad du behöver för att hålla dig varm. Vi kommer förbereda dig med våra tips, men du tar själv ansvar för din säkerhet på plats. 

Vi kommer ta det lugnt på alla fysiska aktiviteter, men vi rekommenderar att du har god fysik eftersom momenten och aktiviteterna innehåller en del utmanande miljöer, särkskilt tältningen som innefattar en del gemensamt grävande och grejande.

Du behöver älska väder och oförutsägbarhet. I Årefjällen kan det både bli kallt, blåsigt och whiteout och ibland går det fort!

Utrustning

Vi tillhandahåller delat tält men du behöver ha med egen utrustning för utomhusvistelse. Om du inte äger övrig utrustning rekommenderar vi att hyra av Outdoor Buddies. Du får 15% rabatt genom en rabattkod du får av oss. Turskidor kan du hyra på Edsådalens Sportbod som vi passerar, boka din storlek i god tid.

Transport

Vi skapar lokala uppleveler i Norden som en del i vårt värnande om miljön. Lyckligtvis är även det smidigaste sättet att ta sig hit med tåg, och du kommer enkelt till Undersåker från både Stockholm och Göteborg. Under helgen åker vi gemensamt mellan de olika aktiviteterna. 

Ledarna

Kajsa Silow

Kajsa Silow

Vår huvudguide under helgen är äventyraren, fjälledaren och expeditionsguiden Kajsa. Hon är medgrundare av Adventure Stories och har guidat helhetsupplevelser på platser som Kilimanjaro, Svalbard, Lofoten, Fulufjället, Lyngen, Island och Åre. De senaste åren har hon ägnat hela sitt liv åt naturen, har gjort ett otal månadslånga soloäventyr och under ett år sov hon så mycket som 200 nätter i tält i alla klimat. Naturen är hennes plats och leder både sig själv och andra genom alla möjliga yttre och inre utmaningar med hjälp av mentala verktyg och fysiska förberedelser. Med henne kommer vi vara trygga på fjället och få massa nyttig kunskap och inspiration inbakat i alla moment under våra dagar tillsammans!

 • Instagram
AS Ny logo.jpg

Kommer snart

Vi kommer ha med oss ytterligare en ledare på plats under natten på fjället. Vem meddelas snart!

 • Instagram

Pris: 10990 kr

När du trycker på knappen skickas du till bokningssidan. När vi fått din bokning skickar vi faktura på hela beloppet.
Har du frågor eller funderingar om den här resan innan du bokar, kontakta oss på 
hello@adventurestories.se eller ring 0702653881.

bottom of page