top of page
Åre Lyckans läger

LYCKANS LÄGER, ÅRE   |   27-28 FEBRUARI   |   7 PLATSER

Turskidor & stugmys

Back to basic

Back to basic

Åre är en av våra favoritplatser och en av Sveriges vackraste orter. De flesta känner byn som ett skidparadis, men bara en liten bit utanför byn erbjuder fjället vidderna, själen, tystnaden, friheten, kopplingen till naturen. Under 2 dagar får vi uppleva känslan av att ta oss över fjället på turskidor, gå back to basic i de enkla vedeldade fjällstugorna och låter väder och natur styra vår upplevelse!

Sista helgen i februari tar vi turskidorna bort från bekvämligheter och ut till Lyckans Läger för att laga god mat, elda, bada isvak och basta, umgås utan distraktioner och ha det riktigt fjällmysigt! Vi kommer dela med oss av våra äventyrskunskaper, njuta av naturen och inspireras av hur det är att leva enkelt och vad det har för effekter på hälsan och plånboken. Men hur gör man det när man ständigt översköljs av intryck och konsumtion? Tillsammans delar vi den enkla, roliga, lekfulla, fria upplevelsen som idag blivit exotisk - livet behöver ju inte alltid vara så komplicerat!

Denna helg passar dig som redan kan eller vill prova åka turskidor, som tycker det är kul att skotta och greja, som vill träffa nya vänner eller som bara vill komma ut och njuta på fjället tillsammans med andra!

Ur arkivet:
Turskidor till Lyckans Läger

Preliminärt schema

Dag 1

Vi ses i Edsåsdalen kl 10. Här går vi igenom grunderna i turskidåkning. De som inte har egna turskidor kan hyra i Edsåsdalens Sportbod. Ring gärna i förväg för att boka din storlek så du vet att det finns och så det går snabbare på plats (0647-331 18).

När vi är redo packar vi på oss vår egen packning och börjar gå de 7 km mot Lyckans Läger. Väl framme kan vi behöva skotta, göra eld så stugorna och bastun blir varm, och bäddar ihop våra sängar. Sen badar, äter och myser vi tills det blir natt! Vi kommer bjuda på vår fjällparadmiddag på kvällen och -frukost på morgonen, båda väldigt enkla men goda att ta med sig både ut och hem!

Dag 2

När vi vaknat packar vi ihop, äter frukost, städar ur stugorna och skidar tillbaka mot Edsåsdalen. Där lämnar vi tillbaks det som ska tillbaks och säger hejdå för den här gången!

Vad ingår

 • En natt i Lyckans Läger

 • Back-to-basic-workshop

 • Middag och frukost

 • Utbildade fjälledare och guider

 • Oförutsägbart väder

 • Foton från helgen

Vad ingår inte

 • Resa till och från Edsåsdalen

 • Turskidor och utrustning

 • Luncher

 • Snacks och fika

Förkunskaper

Du behöver känna din kropp under fysisk aktivitet i kalla miljöer​ för att undvika onödiga risker. Vi kommer förbereda dig med våra tips, men du tar själv ansvar för din säkerhet på plats.

Lyckans Läger ligger ca 7km lätt uppförs från Edsåsdalen. Du bär din egen packning och vi kommer hjälpas åt att bära maten så det är bra om du tränat gå med tung ryggsäck under några veckor innan avresan.

Du behöver älska väder och oförutsägbarhet. I Årefjällen kan det både bli kallt, blåsigt och whiteout och ibland går det fort!

Utrustning

Du behöver ha med lakan och egen utrustning. Om du inte äger turskidor rekommenderar vi att hyra av Edsåsdalens Sportbod. Om du saknar övrig utrustning får du 15% rabatt hos Outdoor Buddies med en rabattkod du får av oss!

Transport

Vi skapar lokala uppleveler i Norden som en del i vårt värnande om miljön. Lyckligtvis är även det smidigaste sättet att ta sig hit med tåg. Du går av i Undersåker och tar taxi eller buss därifrån. Vi skapar en grupp innan så ni kan synka er och dela taxi! Från Edsåsdalen och tillbaka tar vi oss till fots.

Guiden

Kajsa Silow

Kajsa Silow

Vår huvudguide under helgen är äventyraren, fjälledaren och expeditionsguiden Kajsa. Hon är medgrundare av Adventure Stories och har guidat helhetsupplevelser på platser som Kilimanjaro, Svalbard, Lofoten, Fulufjället, Lyngen, Island och Åre. De senaste åren har hon ägnat hela sitt liv åt naturen, har gjort ett otal månadslånga soloäventyr och ett år sov hon så mycket som 200 nätter i tält. Naturen är hennes plats och leder både sig själv och andra genom alla möjliga yttre och inre utmaningar med hjälp av mentala verktyg och fysiska förberedelser. Med henne kommer vi vara trygga på fjället och få massa nyttig kunskap och inspiration inbakat i alla moment under våra dagar tillsammans!

 • Instagram

När du trycker på knappen skickas du till bokningssidan. När vi fått din bokning skickar vi faktura på hela beloppet. Har du frågor eller funderingar om den här resan innan du bokar, kontakta oss på hello@adventurestories.se eller ring 0702653881.

Pris: 1190 kr

bottom of page