top of page
Åre Lyckans läger

LYCKANS LÄGER, ÅRE   |   25-26 FEBRUARI 2023

Turskidor & stugmys

Back to basic

Back to basic

Åre är en av våra favoritplatser och en av Sveriges vackraste orter. De flesta känner byn som ett skidparadis, men bara en liten bit utanför byn erbjuder fjället vidderna, själen, tystnaden, friheten, kopplingen till naturen. Under 2 dagar får vi uppleva känslan av att ta oss över fjället på turskidor, gå back to basic i de enkla vedeldade fjällstugorna och låter väder och natur styra vår upplevelse!

Sista helgen i februari tar vi oss bort från bekvämligheter och ut till Lyckans Läger för att laga god mat, elda, bada isvak och basta, umgås utan distraktioner och ha det riktigt fjällmysigt! Vi kommer dela med oss av våra äventyrskunskaper, njuta av naturen och inspireras av hur det är att leva enkelt och vad det har för effekter på hälsan och plånboken. Men hur gör man det när man ständigt översköljs av intryck och konsumtion? Tillsammans delar vi den enkla, roliga, lekfulla, fria upplevelsen som idag blivit exotisk - livet behöver ju inte alltid vara så komplicerat!

Denna helg passar dig som redan kan eller vill prova åka turskidor för första gången, som vill träffa nya vänner eller som bara vill komma ut och njuta på fjället tillsammans med andra! 

Ur arkivet:
Turskidor till Lyckans Läger

Preliminärt schema

Dag 1

LÖRDAG 25 FEBRUARI

Vi ses i Edsåsdalen kl 10. Här går vi igenom grunderna i turskidåkning. De som inte har egna turskidor kan hyra i Edsåsdalens Sportbod. Ring gärna i förväg för att boka din storlek så du vet att det finns och så det går snabbare på plats (0647-331 18).

Vi startar antingen i Dalen eller Edsåsdalen som ligger 5km resp. 7km från Lyckans Läger. Väl framme kan vi behöva skotta, göra eld så stugorna och bastun blir varm, och bäddar ihop våra sängar. Sen badar, äter och myser vi tills det blir natt! Vi kommer bjuda på vår fjällparadmiddag på kvällen och -frukost på morgonen, båda väldigt enkla men lyxiga och goda att ta med sig både ut och hem.

Dag 2

SÖNDAG 26 FEBRUARI

När vi vaknat packar vi ihop, äter frukost, städar ur stugorna och skidar tillbaka mot Edsåsdalen. Om vädret, tiden och energin tillåter tar vi en lite längre detour med lunchfika vid vindskyddet uppe på en fjälltopp innan vi är tillbaks i Edsåsdalen och säger hejdå för den här gången!

Schema fjällhäng

Vad ingår

 • En natt i Lyckans Läger

 • Back-to-basic-workshop

 • Middag och frukost

 • Utbildade fjälledare och guider

 • Oförutsägbart väder

 • Foton från helgen

Vad ingår inte

 • Resa till och från Edsåsdalen (vi skapar en grupp för eventuell samåkning och annan transport till Edsåsdalen eller Dalen)

 • Turskidor och utrustning

 • Luncher

 • Snacks och fika

Förkunskaper

Du behöver ingen förkunskap! Det gör inte heller något om du åker turskidor för första gången eller om du inte har all utrustning för vintermiljö.

Lyckans Läger ligger ca 7km lätt uppförs från Edsåsdalen eller 5km från Dalen. Du bär din egen packning och vi kommer hjälpas åt att bära maten, så det är bra om du tränat gå med tung ryggsäck lite grann innan avresan.

Du behöver älska väder och oförutsägbarhet. I Årefjällen kan det både bli kallt, blåsigt och whiteout och ibland går det fort!

Utrustning

Du behöver ha med underlakan, örngott, handduk och egen utrustning. Om du inte äger turskidor rekommenderar vi att hyra av Edsåsdalens Sportbod. Om du saknar övrig utrustning får du 15% rabatt hos Outdoor Buddies med en rabattkod du får av oss!

Transport

Vi skapar lokala uppleveler i Norden som en del i vårt värnande om miljön. Lyckligtvis är även det smidigaste sättet att ta sig hit med tåg. Du går av i Undersåker och tar taxi eller buss därifrån. Vi bjuder in er till vår whatsapp-grupp innan så ni kan synka er och dela taxi! Från Edsåsdalen och tillbaka tar vi oss till fots.

Helgens guide

Kajsa Silow

Kajsa Silow

Vår huvudguide under helgen är äventyraren, fjälledaren och expeditionsguiden Kajsa som brinner för att påverka människors hälsa och utveckling. Hon är medgrundare av Adventure Stories och har guidat holistiska upplevelser på platser som Kilimanjaro, Svalbard, Lofoten, Fulufjället, Lyngen, Island och Åre. De senaste åren har hon ägnat hela sitt liv åt naturen, har gjort ett otal månadslånga soloäventyr och under ett år sov hon så mycket som 200 nätter i tält i alla klimat. Naturen är hennes plats och leder både sig själv och andra genom alla möjliga yttre och inre utmaningar med hjälp av mentala verktyg och fysiska förberedelser. Med henne kommer vi vara trygga på fjället och få massa nyttig kunskap och inspiration inbakat i alla moment under våra dagar tillsammans!

 • Instagram
bottom of page