top of page
Island40.jpeg

Vår story

Bakgrund

Hösten 2016 möttes vi, Kajsa, Malin och Lisa, för första gången på en spontanfika och insåg snabbt att vi alla levde för samma sak - att må bra, vara utomhus och uppleva livet fullt ut. Lisa var fotograf för Fjällräven, Malin surfälskande matkreatör, och Kajsa digitalt nomadande äventyrare, designer och guide och gick då själv under namnet Adventure Stories.

Vi älskade livet utanför ramar och normer och vi alla saknade en plattform för äventyr, för detaljerna och för människor att mötas utanför boxen ur ett helhetsperspektiv: fysiskt, mentalt, i sitt självledarskap, med omtanke för naturen och framför allt att skapa upplevelser och storys som ger både minnen och drivkraft för livet toppat med det lilla extra som alltid är med som en grundpelare.

 

Bara en månad efter första fikan publicerades hemsidan. Volvo, Fjällräven, Garant, Houdini, Morakniv m.fl. hakade på konceptet direkt och ett fullbokat allra första vinteräventyr i Åre var ett faktum - vi hade hittat ett hål som fler hade behov av att fylla! Sen dess har vi skapat upplevelser som rört oss alla till glädjetårar på platser som Lofoten, Island, Åre, Gotland, Kosteröarna, Fulufjället och Paradiset. Och fler väntar!

Grunden för oss är alltid densamma: vi vill inspirera och motivera, stärka och ge kunskap till människor att följa sina hjärtan, hitta sina verktyg för att fylla sitt liv med passion och göra sin livsstil till verklighet. Vi vill skapa helhetsupplevelser som ger värde till alla att ta med sig hem, fritt från prestationer och jämförelser, värderingar och ifrågasättanden, oavsett erfarenhetsnivå, kunskap eller personlig motivation. Vi vill att alla som vill ska få möjlighet att uppleva livet med alla sinnen!

Image by Kristjan Kotar

Aktiviteter & äventyr

Hike, tält, surf, turskidor, vintertält, midnattssol, ski n' sail, foto, kajak, matlagning på stormkök, yoga, trailrunning, äventyrsträning, bada isvak, ledarskapskurser... you name it! Det går att göra vad som helst utomhus och på vilket sätt man vill. Definitionen av äventyr är personligt och vi anpassar våra events för att de ska bli ett äventyr för alla. 

Vilket är ditt nästa drömäventyr? Tipsa oss!

Teamet

Kajsa Silow

@kajsasilow

Kajsa - vår huvudguide och medgrundare - är äventyraren, expeditionsguiden, fjälledaren, fotografen, civilingenjören, UX design managern och det levande beviset på att man kan komma tillbaks från tuffa motgångar och ännu längre bara med hjärta och inställning. Hon har guidat på platser som Svalbard, Kilimanjaro, Lofoten, Island, Åre och Fulufjället, och har gjort ett otal månadslånga äventyr på tu man hand eller solo ovanför polcirkeln. Hon blev bl.a. den första kvinnan i världen att ta sig runt hela Island (1400km, 30 dagar) osupportat på longboard och hon har sovit utomhus eller tältat ungefär 600 nätter de senaste 5 åren. Kajsa lever för, i och med naturen, djuren och det inre och yttre äventyret och sitter gärna med datorn på nya natursköna platser så ofta hon bara kan - livet är nu, inte bara 5 veckor om året. Hon älskar träning, ljus och väder och hon värnar lite extra om mental hälsa och att utveckla människor till deras fulla potential, en träning som väldigt starkt knyter an till äventyr. Hon har jobbat med och drillats av Sveriges största äventyrare och hon har sitt hem, sitt liv och sitt kontor främst i sin van bland Norges sagolika landskap eller ute på berget hemma i Åre.

Amanda Eliasson

@amandaacatharina

Det sociala geniet Amanda är en sprudlande tjej från Sällsjö som får vem som helst att bli glad på två sekunder. Hon är en crossfit- och naturälskande jämte som brinner för naturen och träning och hon har nyligen flyttat hem till Jämtland efter en tid i stan, och om man vill bli pepp på livet så ska man hänga med henne! Hon har en förmåga att få folk omkring sig att må bra och har en energi och drivkraft som verkligen smittar av sig. Hon tar sig mig an alla typer av utmaningar och älskar när man får arbeta lite för mödan, och det är inte konstigt att hon har fått höra mer än en gång att hon borde söka till Robinson. Med Amanda i sin närhet får man energi till allt, även i de utmanande stunderna!

Camilla Johansson

@cami.johansson
Surfaren, snowboardtjejen, fotografen och äventyraren, ordningsvakten... ja listan blir lång när man vill göra allt som livet har att erbjuda! Hon är ett energiknippe utan slut och historierna är många från resor som flodbåten från Brasiliens djungel till Perus bergskedja och seglingen mellan Colombia till Panama. Nu är hon hemma i Sverige och har funnit sitt hem i det vackra Åre men vem vet hur länge hon stannar? Naturen ligger varmt om hjärtat och det är oftast där hon har som roligast och hämtar energi! Kanske ser du henne på ett berg på en snowboard med sin hund Bowie i vinter?

Vill du också vara med och skapa äventyr? Skriv till oss!

Adventure Stories i media

 

Visit Norway, 2018

Veckans Affärer, 2019

Åre Sessions, Breakfast Talks 2019

Husky Podcast, 2020

Stadium campaigns (in-store, social & direct), hiking and outdoor 2019-2020

bottom of page