top of page
Till Fjälls Andreas Zetterqvist
TF_logotype_Yellow_02.png

Upplev fjällen tillsammans med
Moa Wärvik & Ebba Forsgren

Till Fjälls

För två år sen gav sig Ebba och Moa ut i svenska fjällvärlden med drömmen om att göra en skidfilm. Det resulterade i en hållbarhetsdokumentär i 4 delar istället. Fokuset skiftades under planering och produktion när de med elbil och elskotrar besökte avlägsna orter djupt inne i de norrländska skogarna. De träffade människor som förändrade deras perspektiv på hållbart resande, äventyrande och levnadssätt. Serien har levt sitt egna liv och utvecklats till något större än de båda kunnat ana — framförallt när streamingtjänsten Pluto TV plockade upp den, där den lanserades i december 2022 efter 2 års produktion och arbete.

 

Vår passion för att samla människor i naturen har fört Adventure Stories och Till Fjälls samman. Där kan vi mötas både fysiskt och mentalt och utveckla vårt självledarskap, lära oss omtanke för naturen genom upplevelser och berättelser som ger både minnen och drivkraft för livet. Nu är det äntligen dags att slå våra påsar ihop och skapa ett forum som har potential att göra verklig skillnad - välkommen TILL FJÄLLS!

Preliminärt schema

Temat för denna resa är hållbart äventyrande. Hur kan vi leva enkelt och lokalt, samtidigt som vi skapar feta upplevelser och tar livet med en klackspark? Innan vi möts får ni titta på första avsnittet av Till Fjälls. Här får ni lära känna Jon och Janne lite bättre, hamna i deras sinnesstämning och sänka tröskeln för vad som är möjligt! 

 

Under hela resans gång har vi tillgång till yoga med Moa, isbad + bastu med Ebba, workshops om äventyrsmindset och självledarskap med Kajsa, och öppen bar med Rimon. Schemat i detalj får ni närmre avfärd. Vi kommer ta hänsyn till vädret, förhållandena och gruppens dynamik när vi upptäcker fjällen och äventyren runt i Stora Sjöfallet, där säkerhet och den egna upplevelsen kommer i första hand. Och vi kommer fokusera på att ha så kul som möjligt, livets resa ska kännas lustfylld, även denna omställning till en mer hållbar livsstil!

Dag 1

ANKOMST - CHECKA IN

Vi ses kl. xxx i Lodgen! Här checkar vi in oss både fysiskt och mentalt och går igenom schema och förväntningar för alla dagar. Under kvällen äter vi middag och kollar vi på avsnitt 2 som leder oss in på genomgång av lavinsäkerhet och planering för större äventyr.

Dag 2

PIMPLA

Jon väcker våra kroppar med morgonyoga. Därefter väntar frukost och dagens äventyr då vi kommer pimpla egen föda med Lasse, ha Aprés Lavvo med samen Per-Eric och äta middag. Under kvällen håller vi guideföreläsning och genomgång av lördagens topptur och vi kollar gemensamt på avsnitt 3, "Personlig hållbarhet under stora äventyr".

Dag 3

TOPPTUR & ISVAK

Vi startar återigen dagen med yoga med Jon och frukost. Dagens upplevelse blir topptur med guide och vi avlutar äventyret med isvak och bastu med Janne. Efter middagen kollar vi på avsnitt 4 om hållbarhet kopplat till vår slutsats - "LAGOM" - knyter ihop säcken och diskuterar våra nya insikter om hållbart äventyrande.

Dag 4

CHECKA UT

Vi äter frukost och checkar ut mentalt - vad tar du med dig från denna resa? Sen väntar hemresa och nya äventyr!

Schema hundspann

Vad ingår

 • Fyra dagar av inre och yttre äventyr för alla sinnen

 • Helpension på lodgen

 • Visning av Till Fjälls

 • Workshops om hållbarhet

 • Yoga, isvak och pimpling

 • Topptur med guide

 • Oförutsägbart väder

 • Foton från hela helgen

Vad ingår inte

 • Resa till och från Stora Sjöfallet

 • Utrustning

 • Försäkring

Förkunskaper

Vi kommer att anpassa de fysiska aktiviteterna efter gruppen, men vi rekommenderar att du har god fysik och kan behärska topptursåkning eftersom momenten och aktiviteterna innehåller en del utmanande miljöer.

 

Du behöver älska oförutsägbart väder och plötsliga förändringar i schemat. Ibland blir det både kallt, blåsigt och whiteout och det kan gå fort. I fjällen kan allt hända och för att ett äventyr ska bli bra och säkert behöver vi anpassa oss till de förutsättningar som ges!

Utrustning

Du behöver ha med egen utrustning. Om du inte äger egen utrustning rekommenderar vi att hyra delar av den på Outdoor Buddies där du får 15% rabatt genom en kod av oss. Kontakta oss om du behöver hjälp med utrustning!

Transport

Det smidigaste sättet är att ta sig till Stora Sjöfallet med tåg till Gällivare Station, där hämtar vi dig på stationen. Vi kommer skapa en fb-grupp där ni kan prata samåkning, kanske någon vill köra en all in Till Fjälls-resa och göra en eldriven roadtrip!

Om oss

Moa Wärvik

Moa Wärvik

Årebon Moa står på en stabil skidgrund då hon studerat vid Järpens Skidgymnasium och tävlat i alpin skidåkning fram till 20-årsåldern. Därefter bar det av mot offpisten och tävlandet fortsatte inom friåkning och pudret i de europeiska alperna.
 

Utöver det har Moa drivit eget och verkat inom marknadsföring i outdoorbranschen. Moa drivs av det strategiska arbetet och skapa resultat för att uppnå sina mål, såväl inom jobb som privatliv. Men inte att glömma, tar livet med en klackspark och njuter på vägen!

 • Instagram
Ebba Forsgren

Ebba Forsgren

Ebba är född och uppvuxen på ett par skidor i Åre. Hon älskar att tura upp på avlägsna toppar och åka branta bergssidor, helst med minst en meter puder under skidorna. Ebba jobbar med olika typer av produktioner, både framför kameran som sport- och outdoormodell, men hon producerar även egna typer av dokumentärsliknande projekt.

 

När det inte är snö på marken älskar hon klättring, vandring och fridykning. Mat och resa är hennes andra två stora hobbys.

 

Se ett av hennes dokumentärprojekt här, en berättelse från Grönland.

 • Instagram
Kajsa Silow

Kajsa Silow

Mångsysslaren Kajsa är äventyraren, fjälledaren expeditionsguiden, fotografen och civilingenjören inom design. Hon är medgrundare av Adventure Stories och har guidat helhetsupplevelser på platser som Kilimanjaro, Svalbard, Lofoten, Fulufjället, Lyngen, Island och hemma i Åre.

 

De senaste åren har hon ägnat hela sitt liv åt naturen, har gjort flera månadslånga äventyr och under ett år sov hon så mycket som 200 nätter i tält genom alla klimat.

 

Naturen är hennes plats och leder både sig själv och andra genom alla möjliga yttre och inre utmaningar med hjälp av mentala verktyg och fysiska förberedelser. Med henne kommer vi vara trygga på fjället och få massa nyttig kunskap och inspiration inbakat i alla moment under våra dagar tillsammans!

 • Instagram

Pris: 12990 kr

Boka Till Fjälls

När du trycker på knappen skickas du till bokningssidan. När vi fått din bokning skickar vi faktura på hela beloppet.
Har du frågor eller funderingar om den här resan innan du bokar, kontakta oss på 
hello@adventurestories.se eller ring 0702653881.

bottom of page