top of page

Lofoten - Arctic Paradise

Hike, tältlife, yoga, surf

1 - 5  och  8 - 12 augusti

FULLT!

Upplev Lofotens magi med oss

Med turkosa vatten, kritvita folktomma stränder, dramatiska grönskande toppar, midnattssol, perfekta vågor, vyer som man inte får nog av och ett livfullt havsliv, sägs Lofoten vara nordens arktiska paradis. Varje år åker vi upp helt i nord för att hika, fota, surfa, tälta, äventyra, njuta av ljus utom denna värld och slås av alla magiska färgsprakande vyer. Under fem härliga dagar berikas vi med alla typer av väder, massvis av leenden, aktiverade kroppar, fyllda magar, nya vänner, minnen vi sent ska glömma och många erfarenheter rikare!

Läs vad våra gäster säger om upplevelsen här.

Kvalvika
Kajsa Silow surf

Äventyret

Har du alltid drömt om att få se och utforska Lofotens magi? Att äventyra men känt att du saknar kunskap, utrustning, vänner, trygghet, det där lilla extra eller annat som hindrat dig från att komma iväg? Vill du uppleva något nytt, tänja på dina gränser och inspireras till att fortsätta nå just dina mål? Känner du att atmosfären, energin, mysfaktorn, gemenskapen och matupplevelsen är lika viktig som aktiviteterna i sig och vill dela det med andra likasinnade?

Upplägg

Under 5 dagar kommer vi bo i rorbuer och i tält, hika, surfa, yoga, laga god och näringsrik mat ute som inne, äventyrsträna, bada, tips-och-tricksa, motivationsboosta, coachas, njuta av outdoorlivet och what not uppe i Lofotens slående miljöer. Varje resa är unik och skräddarsys efter vädret och platsen, men som alltid bakar vi in moment som får dig att vara lite utanför boxen och håller kurser som får dig att bli trygg på tur med planering, utrustning och kläder men också för att bryta mönster, hitta vägar mot dina mål och ta del av verktyg för att boosta dig själv, andra och miljön. Men nya upplevelser, vackra vyer och stärkta kroppar och sinnen, avslutar vi en fullspäckad vecka med aktiviteter och gemenskap vi sent kommer glömma!

Läs mer

Boende
Vi kommer ha vår bas i vackra Lofoten Cabins RORBUER i Sund. En eller två av nätterna tar vi oss ut på fjället för att hika och tälta* with a view. Där kommer vi lära ut hur man på bästa sätt sätter upp och tar ner ett tält oavsett väder och klimat, delge alla våra bästa tips och life-hacks på tur, prata om hur man packar bra, bär bäst, sover skönast, klär sig rätt, bygger camp, håller sig varm och torr, mår prima, äter mättande, vett och etikett, mentala verktyg och annat härligt för en mega-natt på fjället.

Vi kan inte styra över vädret eller garantera solsken, men vi kan styra över energin! Oavsett om det är dimma eller vind i 5 dagar eller soldränkta färger och norrsken om nätterna, så kommer vi göra allt för din upplevelse. Lofoten är mäktigt oavsett, och det vill vi visa på bästa sätt vi kan - det finns en anledning till varför det är vår favoritplats som vi återkommer till år efter år!

*...om vädret tillåter. Vi kommer aldrig tumma på säkerheten. Hösten kan vara stökig och beroende på gruppens tidigare tält-vana och vindstyrka och annat så kan det hända att vi behöver vara flexibla.

Bilder: Lofoten Cabins

Vad ingår?

Helpension

Minst 1 natt i delat tvåmannatält (alt. ta med eget)

4 energigivande frukostar

4 välsmakande luncher

4 näringsrika middagar

Surfkurs inkl. utrustning och instruktör

Självledarskapscoaching

Yoga & mindset

Alla transporter på plats

Äventyrsaktiviteter efter väder och program

Bilder från resan

+

Äventyrsspecifika kurser och mindset med certifierade äventyraren, expeditionsguiden och fjälledaren Kajsa Silow.

Topphäng, gemenskap och mängder av energi med det sociala geniet Amanda Eliasson.

Mental coaching med surfaren, ordningsvakten och livskonstnären Camilla Johansson.

Yoga och meditation med Mercedes LundstrÖm och Emma sterner.

Se mer om oss här.

Och massa mer så klart, men vi avslöjar inte allt!

PRIS: 13290 kr

Vem kan boka?

Vi vill alltid öppna dörrarna för alla! Då många av aktiviteterna under innebär branta hiker och fysisk aktivitet så riktar sig detta retreat mot den aktiva personen eller den som önskar vara det. Det är bra om du hör av dig till oss innan du bokar om du har skador eller annat som kan vara begränsande eller gör att du känner dig osäker på din kropp/förmåga för att vi ska kunna skapa bästa möjliga upplevelse! Vi kommer hika i bökig terräng med stora ryggsäckar och flera branta partier så det är bra om du har balans och känner dig stabil!

Ta sig hit

På grund av lång resa från olika platser så håller vi oss i eller nära huset på ankomstdagen. Ni kan komma när ni vill efter kl 15 och för de som kommer före kl 19 bjuds det på enkel middag i huset och sen skapar vi minnen fram till kl 14 sista dagen. Utöver det är det vädret som styr ordningen på aktiviteterna, så preliminärt schema kommer ni få längre fram!

 

Du ordnar med resan till och från Lofoten själv, men väl på plats hjälper vi dig med hämtning och/eller information.
Tåget går förbi Kiruna och upp till Narvik, därifrån tar du sen buss mot Reine och blir upplockad av oss. Vill du flyga så landar det i Bodø, Narvik eller Leknes och åker vidare med båt och/eller buss. Leknes är närmst vår bas och flyger ni dit så kan vi hämta er på flygplatsen.

Resevillkor och bokning

Vi behöver fylla platserna senast den 29e juni för att resan ska kunna bli av.

För att boka skickar du ett mail med kontaktinfo genom knappen här nedan. Märk meddelandet med "Boka Lofoten + datum" i ämnesraden. Du betalar en deposition på 2000 kr när du bokar din plats. Resterande belopp betalar du senast 30 dagar före avfärd (2a resp 9e juli).

Adventure Stories håller enligt lag resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens. Du håller med egen reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring, så dubbelkolla med ditt försäkringsbolag vad du har så du vet att du kan få hjälp om det kulle dyka upp något kaiko! Kompletta resevillkor finns givetvis och de mailar vi till dig när du anmäler ditt intresse till oss.